4 Haziran 2015 Perşembe

KADIN
Kadın yüz güzelliğinden önce hayatın zor koşulların,da üretimi öğrenmelidir. Kadın için zorlu yaşamı söz konusu olduğunda, kendisini tüm zorlu koşullara hazırlamalıdır. Üretmeli, okumalı, araştırmalı fikir sahibi olmalıdır. Zamanı geldiğin de kocası ona danışabilmelidir. Yani sen bir şey bilmezsin dedikleri kadın fikren güçlü olmalıdır. Dünyanın halleri değişebilir, günün birinde yapayalınız kalınabilir.  İşte o zaman kadın kendisini yeterli hissedecek yanlış yolları anında görebilecektir.
Kadın süs objesi olmadığının bilincinde olmalıdır. Baba, erkek kardeş, koca baskısı erkek egemen toplumun vaz geçilmez bir geleneğidir. Buna göre kendisini eğitmelidir. Anneler kız çocuklarının yıllar boyu acı ve gözyaşı ile yaşamasına bilinçsiz anneler sebep olmaktadır. Boş ver dünyasına çekilmemelidir ve her konuda araştırmacı olmalı, kitap okumalıdır. Kadın evinde öylesine üreticidir ki, aşçıdır, pastacıdır, çamaşırcıdır, temizlikçidir. Yerine göre hiç durmayan robottur. Anadolu kadını çocuk bakımı ve geniş aile kavramında kendisine vakit ayıramadığını biliriz. Ama mutlak dizi film izleme saatleri vardır. Onlardan fedakârlık ederek kitap okumalı ve kendisine yakın olan haber bültenlerini dinlemelidir. Radyo dinlemek daha doğru bir yoldur. Radyo dinlerken elimizdeki işlerimizi üretebiliriz, şarkılara eşlik edebiliriz. Geçmiş yıllarda kadınları, yirmi birinci yüzyılın kadınlarından daha cesur ve bilgili olduklarını az çok biliyoruz. Günümüzde hazır tüketime alışıldığı için kolay ve basit olanları seçmek durumunda olduguklarını görmekteyiz. Bu nedenle düşünmeyen fikirsiz toplumda yer alındı maalesef. Günümüz kadınları TV tutsağı olmaktan öte gidemiyor.  Ve hiçbir şey hakkında fikir yürütmemektedir.
               Biz kadınlar baskıların ve namus yükünün altında ezilen varlığız. Nice namussuz erkeklerin namus bekçiliğini yapmaktan yorulduk artık, bizlere edilen eziyeti bizleri susturmak için yaptıklarını da biliyoruz. Söz hakkımızın olmadığı dünyada erkekler kendilerini böyle güçlendirirken kadınlar suskun durumda kalmaktadır. Mutfak tüpüne zam geldiği zaman sokaklara çıkıp zam kararını yanlışlığını haykırabiliyorsak işte o zaman dizi filmlerden uzaklaşmış olduğumuzu göreceğiz.
28.08.2014

Zeynep AYDINLIOGLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder